Dodamy to i owo a rezultat ? no może sprawdzicie sami?
Podwójnie owsiane placuszki.
Składniki:
- 2 szklanki maślanki
 - 1 szklanka płatków owsianych
 - szczypta soli
 - 2 jaja
 - 1 łyżeczka sody
 - 12 pełnych łyżek mąki owsianej
 
Płatki owsiane zalałam letnią maślanką i pozostawiłam na 30 minut aby płatki napęczniały.
Potem dodałam pozostałe składniki i wymieszałam.
Smażyłam placuszki na suchej patelni z obu stron na złoty kolor.
Podałam placuszki z miodem jagodowym i syropem klonowym.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
| Złoty piach Bałtyku | 
2 komentarze
szczerze powiem, że aż zgłodniałam
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie http://rategazelle.blogspot.com/
O to dobry objaw, dziękuje za zaproszenie.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.