piątek, 18 września 2015

Podwójnie owsiane placuszki

Najzdrowsze placuszki na świecie a do tego jeszcze pyszne, co Wy na to?
Dodamy to i owo a rezultat ? no może sprawdzicie sami?
Podwójnie owsiane placuszki.


 
                    Składniki:
  • 2 szklanki maślanki
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • szczypta soli 
  • 2 jaja
  • 1 łyżeczka sody
  • 12 pełnych łyżek mąki owsianej

Płatki owsiane zalałam letnią maślanką i pozostawiłam na 30 minut aby płatki napęczniały.
Potem dodałam pozostałe składniki i wymieszałam.
Smażyłam placuszki na suchej patelni z obu stron na złoty kolor.
Podałam placuszki z miodem jagodowym i syropem klonowym.

Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Złoty piach Bałtyku

2 komentarze

  1. szczerze powiem, że aż zgłodniałam
    Zapraszam do mnie http://rategazelle.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger