czwartek, 31 lipca 2014

Trójkolorowa surówka

Taka surówka to mnóstwo witamin i mikroelementów dla naszego organizmu.
Wszystkie składniki kroimy w słupki, ja swoje kroiłam przy pomocy Hebel V-5 firmy Börner
Surówka może służyć jako dodatek do obiadu albo samodzielne danie.
Pyszna trójkolorowa surówka.
Składniki:
  • 1 marchewka
  • 1/2 białej rzodkwi
  • 1/2 czerwonej papryki
  • garść kiełków z rzodkwi
Sos:
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
  • Jak już pisałam wcześniej wszystkie warzywa pokroiłam w słupki.
  • Włożyłam wszystko do miski i wymieszałam ze sobą.
  • Jogurt wymieszałam z majonezem, sosem sojowym, drobniutko posiekanym czosnkiem oraz solą i pieprzem i polałam składniki sałatki.
  • Na koniec włożyłam kiełki z rzodkwi.
Smacznego.
Przepis własny.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger