czwartek, 10 lipca 2014

Pstrąg z tymiankiem w orzechach

Zapraszam dziś na aromatycznego pstrąga z dodatkiem tymianku i orzechów.
Po upieczeniu jest delikatny i aromatyczny i nikt mu się nie oprze.
Polecam serdecznie.

   
           Składniki:
  • 2 tuszki pstrąga
  • 2 łyżki wiórków masła z homara
  • kilka gałązek tymianku
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • 2-3 łyżki posiekanych orzechów laskowych
  • cytryna do podania
Rybę umyłam i osuszyłam.
Do środka ryby włożyłam gałązki tymianku, posoliłam i oprószyłam pieprzem.
Dodałam także do środka ryby wiórki masła homarowego.
Każdą rybę zawinęłam w folię spożywczą dość szczelnie i piekłam pstrąga w 170 C przez 30 minut.
Na suchej patelni uprażyłam posiekane orzechy i posypałam nimi upieczonego pstrąga.
Podałam z rybą cząstki cytryny.
 Smacznego.
Przepis własny.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger