niedziela, 6 lipca 2014

Chleb pomidorowy

Dzisiaj szybki przepis na chleb pomidorowy wprost z maszyny czyli szybko, smacznie i aromatycznie.
Możecie upiec chleb normalnie, w foremce i w piekarniku ale jeśli macie wypiekacz to zachęcam do szybkiego wypieku.

                         Składniki:
  • 400 g mąki pszennej T 650
  • 200 ml soku pomidorowego
  • 35 ml wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 3,5 g drożdży instant

Do miski wypiekacza po kolei dodałam : najpierw wodę z sokiem pomidorowym, potem wsypałam mąkę, sól, cukier i drożdże na końcu.
Nastawiłam program do wypieku chleba podstawowego z chrupiącą skórką na bochenek 700 g.
Po ok. 3 godzinach pachnący chleb gotowy.
Smacznego.
Pomysł na chleb Piotrek.
Przepis dodaje do Akcji " Na zakwasie i na drożdżach" którą tym razem prowadzi Łucja.

4 komentarze

  1. Piękny chlebek :) takie szybkie sprawdzone przepisy też są dobre! Dziękuję za przyłączenie się do akcji :)

    OdpowiedzUsuń
  2. osobiście dodaję jeszcze łyżkę koncentratu aby był bardziej pomidorowy

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger