piątek, 4 maja 2012

Sernik na zimno na upalne dni z galaretką z fig i ostatnie testy De Care

Jak już pisałam w poprzednich postach portal Uroda i Zdrowie oraz Dystrybutor Przysmaków Świata De Care zaopatrzyli mnie w produkty takie jak:
  1. śmietana condisoia
  2. krem dijonnaise
  3. sok z fig
  4. olej kokosowy
  5. woda kokosowa
O właściwościach oleju kokosowego piszę TUTAJ a także o znakomitych zaletach śmietany sojowej TUTAJ o wodzie kokosowej zapraszam TUTAJ
a także o kremie Dijonnaise zapraszam TUTAJ a jak ktoś chce poczytać o soku z fig to zapraszam TUTAJ.
Dziś ostatnie testowanie resztki soku z fig - muszę zakupić więcej.
Jako że za oknem upalne dni zrobiłam sernik na zimno a sok wykorzystałam do galaretki i wyszło bardzo fajnie.
Sernik jest aromatyczny, delikatny, pyszny.
Polecam gorąco, wykorzystajcie przepis.
Sernik na zimno z galaretką z fig.

O właściwościach soku pisałam już w poście a teraz przepis na sernik.
Sernik na zimno z galaretką z fig.
Składniki:
  • 1 galaretka z czarnej porzeczki
  • 220 ml organicznego soku z fig
  • 450 g sera białego kremowego - miałam Dr. Oetkera
  • 2 serki homogenizowane naturalne po 150 g każdy - miałam Jogo
  • 250 ml śmietany 30% - miałam Jogo
  • 1 łyżka żelatyny
  • 1 śmietanfix
  • 4 łyżki stołowe cukru pudru waniliowego
  • rodzynki ok. 2 - 3 łyżek
  • żurawina ok. 2 - 3 łyżki
  • biszkopty okrągłe
Przygotowanie sernika:
  • Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach wody a następnie rozpuścić i wlać do soku z fig a następnie zostawić do lekkiego stężenia.
  • Sery wymieszać razem.
  • Galaretkę z czarnej porzeczki rozpuścić w 200 ml wrzątku, wymieszać i zostawić do wystygnięcia.
  • Śmietanę ubić z cukrem na sztywną pianę dodając także śmietanfix.
  • Połączyć razem ubitą śmietanę i ser i dobrze wymieszać.
  • Dodać do masy serowo - śmietanowej wystudzoną galaretkę z czarnej porzeczki.
  • Dobrze wszystkie składniki wymieszać.
  • Na dno tortownicy, u mnie silikonowa o śr.18 cm wyłożyć okrągłe biszkopty a na nie wylać masę serową.
  • Do masy powciskać, jest dość gęsta 2 - 3 łyżki rodzynek a także żurawiny i wyrównać wierzch nożem.
  • Wstawić do lodówki do stężenia.
  • Gdy masa serowa stężeje wylać na nią galaretkę z soku z fig.
  • Ponownie wstawić do stężenia.
Życzę smacznego.
Przepis własny.
  • Podsumowując moje testowanie produktów De Care to muszę przyznać że byłam zadowolona że wszystkie były doskonałej jakości oraz tak zdrowe i smaczne.
  • Firmy De Care nie znałam ale teraz wiem że zbyt późno poznałam, mają tam naprawdę pyszne i nieznane produkty.
  • Polecam.
  • Będą gościć w mojej spiżarni na pewno a Was zapraszam do próbowania.

1 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger