wtorek, 28 lutego 2012

Pieczone jabłka-----w prostocie siła

Tak mnie naszło na takie pieczone jabłuszka, bo to i zdrowsze i takie pyszne.





Na każde jabłuszko:

  • 1 łyżeczka miodu
  • kilka owoców żurawiny suszonej
  • kilka rodzynek




Z jabłek wydrążyć gniazda nasienne.
Do każdego jabłka wlać 1 łyżeczkę miodu, włożyć rodzynki i żurawinę.
Piec ok 15 minut w temp 180 stopni.



Smacznego.

1 komentarze

  1. Coś pysznego - doskonałe na deser . Uwielbiam pieczone jabłka nadziewane innymi owocami . Jeszcze jak bym zrobił do tego krem lub bitą śmietanę - nie pozostaje już nic tylko rozkoszować się poezją smaku :))

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger