środa, 15 lutego 2012

Chruściki po włosku

Przepis z programu "Buddy Valastro gotuje", a ja trochę go zmodyfikowałam na własne potrzeby.
Chruściki są chrupiące i aromatyczne, w sam raz na Tłusty Czwartek bądź Ostatki.

                    Składniki:
  • 1,5 szklanki fix-u na Puszyste placki z jabłkami Knorra
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1/2 łyżki esencji waniliowej
  • 1  jajo 
  • 1 żółtko 
Jaja roztrzepać z mlekiem i esencją waniliową.
Dodać mieszankę na placki.
Ciasto odstawić na 30 minut.
Po 30 minutach wlać do butelki z otworem np. pojemnik na keczup.
Rozgrzać tłuszcz i wylewać ciasto strużką w fantazyjne wzory.
Piec po 3 minuty z każdej strony.
Posypać cukrem pudrem.
Smacznego.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger