czwartek, 11 sierpnia 2011

Drobiowe kotlety mielone

Szybko się je robi i szybko znikają.
                     Składniki:
  • 1/2 kg mięsa mielonego drobiowego
  • 1 cebula
  • 1 czerstwa bułka
  • 1 jajo
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • sól
  • pieprz
  • tarta bułka do panierowania
Bułkę namoczyć w ciepłej wodzie, odcisnąć i dodać do mięsa.
Posiekać drobno cebulę i wymieszać z mięsem.
Dodać przyprawy, jajo i wyrobić na jednolitą masę.
Formować kotleciki które obtoczyć trzeba w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju aż kotlety będą rumiane.
Prawda jakie to proste?
Smacznego.

0 komentarze

Publikowanie komentarza

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger