sobota, 16 lipca 2011

Surówka z kalarepy z zielonym jogurtem

Jeśli ktoś lubi kalarepkę tak jak ja to będzie się zajadał ta suróweczką.
                Składniki:
  • 500 g młodej kalarepy
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 1 łyżka drobno pokrojonego szczypiorku
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • sól, pieprz do smaku

Kalarepę obrać i zetrzeć na tarce o grubych otworach lub pokroić w słupki.
Jogurt połączyć z zieleniną,solą i pieprzem.
Polać kalarepkę.
Schłodzić.
Smacznego.
Pomysł własny.

2 komentarze

  1. Swietny pomysł. 2 dni temu starła kalaREPĘ I POŁĄCZYŁAM Z KILKOMA SKŁADNIKAMI, niestety to była klapa!A twój pomysł bardzo mi się podoba.Pozdr.

    OdpowiedzUsuń
  2. Chętnie wypróbuję, bo kalarepę uwielbiam.

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger