wtorek, 5 lipca 2011

Surówka z białej kapusty

Teraz jest najlepsza kapusta na surówki, po prostu rozpływa się w ustach.
Niewielkie dodatki i surówka gotowa.
Ta jest dla leniucha albo dla bardzo zapracowanych.
                    Składniki:
  • 1/2 główki białej kapusty tzw."lipcówki"
  • 3 średnie marchewki
  • sól do smaku
  • odrobina pieprzu
Kapustę poszatkować,posolić i dobrze ugnieść.
Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Składniki wymieszać.
Dodać pieprz do smaku...najlepiej świeżo mielony.
Smacznego.
Pomysł własny.

1 komentarze

  1. Najbardziej lubię surówkę z kapusty czerwonej. A biala kojarzy mi się nieodmiennie z "chinczykem" ;) Tak jakos samo wyszło, sorki ;)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger