Czasami trzeba iść na łatwiznę aby potem zjeść przepyszne danie. Tym razem użyłam gotowych ravioli z truflami, dodałam do nich pyszne warzywa i danie gotowe. Spróbujcie koniecznie a może tez używacie czasami takich gotowców.
Warzywa z truflowymi ravioli - przepis
- 250 g gotowych ravioli z truflami
- 1 cukinia
- 1 długa czerwona papryka
- 1 biała cebula
- 250 g pieczarek
- 1 łyżka oliwy
- sól morska
- pieprz czarny
- 1/2 łyżeczki grysu chili
- 2 łyżki sosu sojowego
- Ravioli ugotowałam wg przepisu na opakowaniu.
- Cukinię pokroiłam w półplasterki, paprykę w paseczki, pieczarki w plastry.
- Cebulę drobno posiekałam.
- Na oliwie podsmażyłam cebulę na złoty kolor a potem dodałam cukinię i paprykę i smażyłam 3 minuty.
- Potem dodałam pieczarki i smażyłam kolejne 5 minut.
- Zalałam całość sosem sojowym, posoliłam, dodałam pieprz i grys chili i smażyłam jeszcze 3 minuty.
- Na koniec dodałam ravioli, wymieszałam i podałam.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.