Czasami trzeba iść na łatwiznę aby potem zjeść przepyszne danie. Tym razem użyłam gotowych ravioli z truflami, dodałam do nich pyszne warzywa i danie gotowe. Spróbujcie koniecznie a może tez używacie czasami takich gotowców. 
Warzywa z truflowymi ravioli - przepis
- 250 g gotowych ravioli z truflami
 - 1 cukinia
 - 1 długa czerwona papryka
 - 1 biała cebula
 - 250 g pieczarek
 - 1 łyżka oliwy
 - sól morska
 - pieprz czarny
 - 1/2 łyżeczki grysu chili
 - 2 łyżki sosu sojowego
 
- Ravioli ugotowałam wg przepisu na opakowaniu.
 - Cukinię pokroiłam w półplasterki, paprykę w paseczki, pieczarki w plastry.
 - Cebulę drobno posiekałam.
 - Na oliwie podsmażyłam cebulę na złoty kolor a potem dodałam cukinię i paprykę i smażyłam 3 minuty.
 - Potem dodałam pieczarki i smażyłam kolejne 5 minut.
 - Zalałam całość sosem sojowym, posoliłam, dodałam pieprz i grys chili i smażyłam jeszcze 3 minuty.
 - Na koniec dodałam ravioli, wymieszałam i podałam.
 
Przepis własny
4 komentarze
Kochana, jaka to łatwizna, toć to wykwintne danie wyszło!
OdpowiedzUsuńCzasami może być łatwo i pięknie
UsuńChętnie spróbuję takie gotowe ravioli, całość wygląda bardzo smacznie. :)
OdpowiedzUsuńDziękuję
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.