Szybka i bardzo pyszna, odżywcza i bardzo zdrowa surówka dla wszystkich.
Ja zajadam samą ale może pracować jako dodatek do mięs, do burgerów.
Jest znakomita, polecam.
Surówka z kapusty.
- 1/2 główki kapusty pekińskiej
 - 1/4 główki kapusty czerwonej
 - 1 mała kalarepa
 - 1 jabłko
 - 1 pęczek szczypiorku
 - 2 łyżki oleju z pestek dyni
 - 2 łyżki majonezu
 - sól różowa himalajska
 - pieprz czarny świeżo mielony
 
- Poszatkowałam drobno obie kapusty.
 - Pokroiłam w słupki kalarepę i jabłko wraz ze skórką, posiekałam szczypiorek.
 - Wymieszałam wszystkie składniki, posoliłam i odstawiłam na 10 minut.
 - Teraz dodałam majonez, pieprz i olej z pestek dyni, wymieszałam.
 - Odstawiłam aby składniki się przegryzły na 30 minut.
 
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.