niedziela, 20 listopada 2022

Surówka z kapusty, kalarepy i jabłka

Szybka i bardzo pyszna, odżywcza i bardzo zdrowa surówka dla wszystkich.
Ja zajadam samą ale może pracować jako dodatek do mięs, do burgerów.
Jest znakomita, polecam.
Surówka z kapusty.

Składniki:
  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 1/4 główki kapusty czerwonej
  • 1 mała kalarepa
  • 1 jabłko
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki oleju z pestek dyni
  • 2 łyżki majonezu
  • sól różowa himalajska
  • pieprz czarny świeżo mielony
Przygotowanie surówki:
  • Poszatkowałam drobno obie kapusty.
  • Pokroiłam w słupki kalarepę i jabłko wraz ze skórką, posiekałam szczypiorek.
  • Wymieszałam wszystkie składniki, posoliłam i odstawiłam na 10 minut.
  • Teraz dodałam majonez, pieprz i olej z pestek dyni, wymieszałam.
  • Odstawiłam aby składniki się przegryzły na 30 minut.
Smacznego.
Przepis własny
"Podróże małe i duże"
Perkoz dwuczuby

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger