środa, 9 listopada 2022

Racuszki z ricotty z marmoladą

Pyszne, małe racuszki z budyniem są znakomitym pomysłem jako deser do kawy, herbaty czy kubka kakao.
Szybkie do zrobienia i tez szybko znikają.
Przepis znalazłam u Moniki z Sio - smutki! Na słodko.
Polecam gorąco.
Racuszki z ricotty.

Składniki:
  • 250 g serka ricotta
  • 40 g budyniu waniliowego bez cukru 
  • 1 - 1 i 1/2 łyżki cukru kokosowego
  • 2 łyżki mąki pszennej T 650
  • olej do smażenia
  • marmolada do podania
Przygotowanie racuchów:
  • Wymieszałam ser z budyniem i cukrem kokosowym na gładki krem.
  • Dodałam teraz mąkę i znowu wymieszałam.
  • Na patelni rozgrzałam olej i łyżką nakładałam porcje masy.
  • Smażyłam aż się zrumieniły ze wszystkich stron.
  • Podałam z marmoladą.
Smacznego.
"Podróże małe i duże"
Jesień w lesie

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger