Na blogu znajdują się już 3 przepisy na zupę pieczarkową, tym razem wersja po azjatycku.
Zupa jest aromatyczna i sycąca, idealna na jesienne dni.
Rozgrzewa i odżywia, będziecie chcieli zjeść dokładkę 😋
Zupa z pieczarkami.
Składniki:
Przygotowanie zupy:- 1 łyżka masła klarowanego
 - 1 cebula
 - 1 mały por
 - 1 korzeń pietruszki
 - 3 marchwie
 - 2 średnie ziemniaki
 - 250 g mini pieczarek
 - 1 op. - 200 g gotowego makaronu do ramenu
 - 1 łyżeczka curry
 - 1 łyżeczka papryki słodkiej
 - 1 gałązka rozmarynu
 - sól morska
 - pieprz czarny
 - 500 g bulionu grzybowego
 - 200 ml mleczka kokosowego
 
- Oczyściłam pieczarki, marchew pokroiłam w plastry, pietruszkę w kostkę, pora w krążki, cebulę w półplastry, ziemniaki w kostkę.
 - W dużym garnku podsmażyłam na maśle cebulę i pora, potem dodałam marchew, pietruszkę i ziemniaki, smażyłam 5 minut.
 - Na koniec dodałam pieczarki i smażyłam 3 minuty.
 - Teraz czas na przyprawy, dodałam curry, paprykę i całą gałązkę rozmarynu, smażyłam aż przyprawy zaczęły pachnieć.
 - Wlałam do garnka bulion i mleczko kokosowe i gotowałam aż warzywa zmiękły.
 - Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
 - Podałam z makaronem.
 
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.