niedziela, 2 października 2022

Makaron z warzywami po kantońsku

Szybkie i pyszne danie na talerzu się pyszni.
Mało pracy, pyszne aromaty w kuchni a potem wyśmienite danie na talerzu.
Będziecie zadowoleni.
Będzie tutaj potrzebna pasta kantońska stir - fry, do nabycia w Kuchniach Świata.
Polecam gorąco.
Makaron z warzywami.
Składniki:
  • 200 g makaronu tagliatelle
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 średniego brokuła z łodygą
  • 6 pieczarek
  • 50 g pasty kantońskiej stir - fry
  • 200 ml mleczka kokosowego
Przygotowanie dania:
  • Czosnek pokroiłam w plasterki.
  • Cebulę obrałam i pokroiłam w półplasterki.
  • Łodygę brokuła posiekałam a różyczki rozdrobniłam.
  • Pieczarki oczyściłam i pokroiłam w plastry.
  • Na patelni rozgrzałam oliwę i podsmażyłam czosnek i cebulę, jakieś 3 minuty.
  • Potem dodałam posiekaną łodygę brokuła i pieczarki, smażyłam 5 minut.
  • Dodałam pastę kantońską i smażyłam 30 sekund.
  • Potem wlałam mleczko kokosowe, wrzuciłam różyczki brokuła i dusiłam aż zmiękł.
  • Makaron ugotowałam al'dente i wymieszałam z warzywami.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Rynek w Pułtusku woj. mazowieckie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger