poniedziałek, 7 lutego 2022

Biberli Yumurta czyli turecka jajecznica w paprykowym sosie

Lekko pikantna turecka jajecznica w paprykowym sosie na początek aktywnego dnia.
Przepis znalazłam na blogu Tureckie przepisy a ponieważ jaja często goszczą na naszym stole i ten przepis wypróbowałam
Jajecznica jest puszysta, aromatyczna, idealna na śniadanie, polecam.
Biberli Yumurta.

Składniki:
  • 4 jaja
  • 1 szklanka wody
  • 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki
  • 1 łyżka masła
  • sól morska
  • bagietka do podania

Przygotowanie jajecznicy:
  • Na patelni rozgrzałam masło, wlałam wodę i dodałam paprykę, zagotowałam.
  • Jaja rozbiłam i roztrzepałam razem z solą.
  • Wlałam na patelnię, mieszałam od zewnątrz do środka.
  • Gotowałam aż jaja się ścięły.
  • Na talerzu posypałam słodką papryką.
  • Podałam z bagietką.
Smacznego.
"Podróże małe i duże"
Zabytkowy młyn nad Grabią w Ldzaniu woj. łódzkie

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger