wtorek, 2 marca 2021

Surówka z czerwonej kapusty i czarnej rzepy

No to zrobiło się w naszej misce zdrowo, pysznie, pożywnie i odżywczo.
Surówka jest mega pyszna i szybko ją zrobicie, potem to już tylko zajadać.
Polecam gorąco po zimowej aurze.
Surówka z czerwonej kapusty.


Składniki:

  • 1/4 niedużej główki czerwonej kapusty
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 mała czarna rzepa
  • 1/2 niedużej białej rzodkwi
  • 1 małe jabłko
  • 2 - 3 łyżki natki pietruszki
  • skórka starta z 1 pomarańczy
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki listków majeranku świeżego

Przygotowanie surówki:

  • Kapustę poszatkowałam, posoliłam, oprószyłam pieprzem, skropiłam cytryną, wymieszałam i odstawiłam na 15 minut.
  • Czarną rzepę obrałam i starłam na tarce o dużych otworach razem z białą rzodkwią i jabłkiem ze skórką.
  • Wymieszałam z kapustą, dodałam posiekaną natkę, skórkę z pomarańczy, jogurt i majeranek, wymieszałam i odstawiłam na 15 minut aby smaki się przeniknęły.

Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Bunkry Hitlera w Gierłoży woj. warmińsko - mazurskie

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger