sobota, 7 listopada 2020

Tosty na słodko z chili i cynamonem

Dziś szybkie i pyszne śniadanie, jeśli takie lubicie i jadacie.
U nas śniadania są raz na słodko raz na ostro, lub jaki mamy nastrój.
Takie śniadanie to idealny sposób na wykorzystanie czerstwej chałki czy bagietki, polecam.
Dodatek chili i cynamonu zwiększa metabolizm i rozgrzewa organizm.
Tosty z chili.


Składniki:

  • 5 - 6 kromek słodkiej czerstwej bagietki
  • 1 jajo
  • 250 ml mleka
  • 2 - 3 łyżki masła
  • 1/2 łyżeczki chili
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • konfitura z wiśni do podania

Przygotowanie tostów:

  • Jajo roztrzepałam z chili i cynamonem.
  • Mleko wlałam na płaski talerz a bagietkę pokroiłam w plastry.
  • Na patelni rozgrzałam masło.
  • Każdy kawałek bagietki moczyłam w mleku z obu stron a potem w jaju z obu stron.
  • Smażyłam na maśle z obu stron na złoty kolor.
  • Podałam z konfiturą z wiśni.

Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Żonkile

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger