wtorek, 28 lipca 2020

Grzanki z truflową pastą jajeczną z łososiem

Szybkie, małe kanapeczki na dwa kęsy dziś na śniadanie, aby napełnić brzuch czymś pożywnym i pysznym.
Szybkie w wykonaniu, aromatyczne, małe grzanki idealnie nasycą organizm, polecam.
Małe kanapki z jajem.


Składniki:

  • bagietka razowa na grzanki
  • 4 jaja
  • szczypta soli
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 100 g wędzonego łososia
  • koperek
  • 1 i 1/2 łyżki musztardy truflowej
  • 1 i 1/2 łyżki majonezu


Przygotowanie grzanek:

  • Na patelni rozgrzałam masło i wlałam roztrzepane jaja, posoliłam i ścięłam jaja, potem widelcem je rozgniotłam.
  • Dodałam majonez i musztardę, wymieszałam.
  • Bagietkę pokroiłam na grzanki i podpiekłam na suchej patelni z obu stron.
  • Na każdy kawałek grzanki nałożyłam pastę jajeczną, plaster porwanego łososia, koperek.

Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Drewniany kościół w Dobroniu woj łódzkie

3 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger