czwartek, 7 maja 2020

Spaghetti z boczkiem i rukolą

Dziś bardzo szybko, bardzo świeżo i bardzo smacznie.
Boczek, pokrojony w paseczki, papryczka chili dla ostrości i orzechowa rukola.
To wszystko wymieszane z makaronem.
Polecam szybki obiad.
Makaron z boczkiem.


Składniki:

  • 250 g spaghetti pełnoziarnistego
  • 125 g boczku wędzonego
  • 1/2 papryczki chili
  • 3 ząbki czosnku 
  • sól morska
  • pieprz świeżo mielony
  • garść rukoli
  • 2 - 3 łyżki wody z gotowania makaronu


Przygotowanie dania:

  • Pokroiłam boczek w paseczki i wysmażyłam go na suchej patelni.
  • Dodałam do niego plasterki czosnku oraz krążki papryczki chili, smażyłam minutę.
  • Makaron ugotowałam al'dente, odcedziłam, wrzuciłam na patelnię, dolałam 2 -3 łyżki wody z gotowania makaronu.
  • Wyłożyłam na talerz, posypałam rukolą i grubo świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Smacznego.
Pomysł autorski.
"Podróże małe i duże"
Jesienna hortensja

2 komentarze

  1. Świetny przepis! Kocham prostotę w kuchni. Piękny kieliszek! Pozdrawiam!^^

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger