piątek, 25 października 2019

Kanapki z pumpernikla i łososia

Dziś szybkie śniadanie ale jakże smaczne i pożywne.
Lubicie pumpernikiel? ja uwielbiam ten jego kwaskowaty smak, jeśli nie lubicie weźcie inny chleb, ulubiony i też będzie ok.
Zapraszam na śniadanie.
Pumpernikiel na śniadanie.


Składniki: 2 - 3 porcje

  • 250 g pumpernikla
  • 100 g wędzonego łososia
  • kiełki brokuła
  • serek śmietankowy 
  • koperek


Przygotowanie kanapek: 

  • Kromki chleba posmarowałam serkiem śmietankowym, ułożyłam na nim kawałki porwanego, wędzonego łososia.
  • Na wierzchu ułożyłam kiełki brokuła i koperek.


Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Zamek magnacki z Baranowie Sandomierskim woj. podkarpackie

2 komentarze

  1. Mniam, mniam.. bardzo apetycznie wyglądają te kanapeczki. Pimpernikla nie jadłam i pierwszy raz o tej nazwie słyszę :D

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger