poniedziałek, 28 października 2019

Kanapki z jajecznicą kokosową i serem pleśniowym

To był dobry pomysł aby zrobić takie połączenie smaków i aromatów.
Jajecznica jest delikatna i pachnąca a ser pleśniowy podkręca te aromaty, polecam do wypróbowania.
Lubicie takie śniadania? my tak!!!
Śniadaniowe kanapki z jajecznicą.


Składniki:

  • 4 kromki chleba razowego żytniego
  • 4 jaja
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 50 g sera camembert
  • 1 strąk papryki konserwowej
  • 1 czerwona dymka ze szczypiorem
  • sól różowa himalajska
  • pieprz świeżo mielony


Przygotowanie kanapek:

  • Na patelni rozgrzałam masło klarowane.
  • Jaja wymieszałam z mlekiem kokosowym, posoliłam i dodałam pieprzu, wymieszałam.
  • Na rozgrzane masło wylałam jaja, podsmażyłam do żądanej konsystencji - jak lubicie.
  • Jajecznicę nałożyłam na kanapki.
  • Ser pokroiłam w plasterki, cebulkę ze szczypiorem posiekałam, paprykę pokroiłam na mniejsze kawałki.
  • Na jajecznicy ułożyłam kawałki sera, papryki, posypałam dymką.

Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Ratusz w Turku woj. wielkopolskie

2 komentarze

  1. Kanapki wyglądają bardzo apetycznie. Niestety, nie jem jajecznicy.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger