środa, 5 grudnia 2018

Placuszki meksykańskie z sosem jogurtowo - śmietanowym

Miałam puszkę mieszanki meksykańskiej Bonduelle na ciepło: chili sin carne i nie miałam ochoty na jej zjedzenie samej.
Pomyślałam że jak ją wymieszam z dodatkami to mogą wyjść pyszne placuchy i tak też zrobiłam a placki wyszły wyborne.
Sos jogurtowo - śmietanowy dopełnił całości.
Wykorzystajcie pomysł bo warto.
Placki po meksykańsku.


Składniki:
Placki:

  • 1 puszka Meksykańskie chili sin carne - 425 ml Bonduelle
  • 2 jaja
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mąki pszennej T 650
  • olej do smażenia

Sos:

  • 150 ml śmietany 10%
  • 150 ml jogurtu naturalnego Skyr
  • 3 ząbki czosnku
  • sól morska
  • 1 łyżka posiekanego koperku


Przygotowanie placuszków:

  • Do miski przełożyłam mieszankę meksykańską, dodałam jaja i wymieszałam.
  • Potem dodałam mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i jeszcze raz wymieszałam.
  • Na rozgrzanym oleju smażyłam małe placki z obu stron na złoty kolor.
  • Do drugiej miski dodałam śmietanę i jogurt, dodałam przeciśnięty czosnek, posiekany koperek i sól, wymieszałam.
  • Podałam placki z sosem.

Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Kąty Rybackie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger