środa, 29 sierpnia 2018

Zupa krem ze szpinaku z serem pleśniowym

To chyba najpyszniejszy krem tego lata, jaki gotowałam.
Składników malutko, ale muszą być najlepszej jakości a smak i aromat powali każdego smakosza, rewelacyjny.
Polecam gorąco na jeszcze letnie dni.
Kremowa zupa ze szpinaku i sera pleśniowego.


Składniki:
  • 800 ml wody
  • 50 g sera pleśniowego ostrego
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • szczypta mielonego liścia laurowego
  • sól morska
  • 4 średnie ziemniaki
  • 150 g liści szpinaku świeżego
  • 50 ml mleka
  • do podania płatki kukurydziane
Przygotowanie zupy:
  • Do garnka wlałam wodę, dodałam umyte liście szpinaku oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.
  • Dodałam także sól, mleko i gotowałam 10 minut aż ziemniaki zmiękły.
  • Potem całość zmiksowałam na gładki krem, postawiłam na ogniu i dodałam sól, pieprz, gałkę muszkatołową i liść laurowy, mieszałam aż ser się rozpuścił, zdjęłam z ognia.
  • Podałam od razu z płatkami kukurydzianymi.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Kule kaliny

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger