wtorek, 12 czerwca 2018

Panierowane szparagi z jajem na miękko

Szparagi to uwielbiane warzywo przez nas, cały maj i czerwiec, dlatego zajadamy je w każdy możliwy sposób.
Dziś wymyśliłam że je opanieruję i podam z jajkiem na miękko, które także uwielbiam.
Rezultat był taki, pyszne danie na śniadanie zostało zjedzone.
Polecam wszystkim do wypróbowania.
Panierowane szparagi z jajem na miękko.


             Składniki:

  • 500 g szparagów zielonych
  • 4 jaja na miękko
  • sól morska
  • pieprz
  • bułka tarta do panierowania
  • 50 ml mleka
  • 1 jajo
  • olej do smażenia


Szparagi umyłam, odłamałam im końcówki i blanszowałam w osolonej i pocukrzonej wodzie przez 2 minuty, odcedziłam, przestudziłam.
Jajo roztrzepałam z mlekiem, maczałam w jaju każdego szparaga i obtaczałam w bułce tartej.
Smażyłam na oleju na złoty kolor.
Jaja gotowałam na miękko, od momentu zagotowania 3 minuty.
Podałam szparagi z jajem, najlepiej smakuje jak się macza szparaga w miękkim żółtku.
W tle pachniały lewkonie, kocham te wiosenne zapachy kwiatów, a lewkonie wiodą prym.
Smacznego.
Pomysł własny.
                                           "Podróże małe i duże"
Ważka

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger