Dziś wymyśliłam że je opanieruję i podam z jajkiem na miękko, które także uwielbiam.
Rezultat był taki, pyszne danie na śniadanie zostało zjedzone.
Polecam wszystkim do wypróbowania.
Panierowane szparagi.
Składniki:
- 500 g szparagów zielonych
 - 4 jaja na miękko
 - sól morska
 - pieprz
 - bułka tarta do panierowania
 - 50 ml mleka
 - 1 jajo
 - olej do smażenia
 
Przygotowanie:
- Szparagi umyłam, odłamałam im końcówki i blanszowałam w osolonej i pocukrzonej wodzie przez 2 minuty, odcedziłam, przestudziłam.
 - Jajo roztrzepałam z mlekiem, maczałam w jaju każdego szparaga i obtaczałam w bułce tartej.
 - Smażyłam na oleju na złoty kolor.
 - Jaja gotowałam na miękko, od momentu zagotowania 3 minuty.
 - Podałam szparagi z jajem, najlepiej smakuje jak się macza szparaga w miękkim żółtku.
 - W tle pachniały lewkonie, kocham te wiosenne zapachy kwiatów, a lewkonie wiodą prym.
 
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
| Ważka | 
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.