czwartek, 28 września 2017

Pasta paprykowa z awokado

Idealna pasta do smarowania kanapek zamiast masła.
Idealna pasta do maczania w niej słupków warzyw.
Idealna pasta do jedzenia łyżeczką.
Nadaje się zatem na śniadanie, obiad i kolację.
Pasta paprykowa z awokado.

                     Składniki:

  • 2 owoce awokado
  • 2 ząbki czosnku
  • sól do smaku
  • 1 duża papryka konserwowa

Do misy blendera włożyłam osączoną z zalewy paprykę.
Awokado przekroiłam na połówki wzdłuż, wyjęłam pestki i łyżką wyjęłam miąższ, włożyłam do misy blendera.
Dodałam posiekany czosnek.
Zmiksowałam całość na gładki krem.
Jeśli trzeba doprawcie solą do smaku.
Przechowuje się w lodówce do 2 tygodni ale tyle u mnie nigdy nie wystała.
Wiem od znajomych.
Smacznego.
Przepis własny.
                                        "Podróże małe i duże"
Rezerwat przyrody "Niebieskie Źródła"
Uwielbiam odbicia drzew w wodzie, przyroda potrafi czarować nas swym wdziękiem i krasą.

4 komentarze

  1. Odpowiedzi
    1. Garnek, polecam ten przepis, będzie smakowało.

      Usuń
  2. już widzę jak wyjadam ją łyżeczką. na jeden raz! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wizualizujesz? a jakby tak naprawdę ją zajadać? Polecam.

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger