niedziela, 4 września 2016

Galaretka arbuzowa z truskawkami

Taka galaretka to idealny deser w ciepłe dni.
Polecam serdecznie zwłaszcza teraz jak arbuzy są aromatyczne i jeszcze bardziej soczyste.
Szybka w wykonaniu i rewelacyjna w smaku, polecam.
Arbuzowa galaretka z truskawkami.


Składniki:
  • 1500g arbuza obranego
  • 10 truskawek
  • 2 łyżki cukru pudru trzcinowego
  • sok z 1 limonki
  • 2 pełne łyżki żelatyny
  • 1/3 szklanki wody

Przygotowanie:
  • Arbuza obrałam i zmiksowałam z cukrem pudrem i przecedziłam przez sito aby oddzielić pestki.
  • Sok z arbuza wymieszałam z sokiem z limonki.
  • Żelatynę rozpuściłam w wodzie i wymieszałam z sokiem arbuzowym.
  • Przelałam galaretkę do pojemniczków i do każdego włożyłam wcześniej umyte i pokrojone truskawki.
  • Włożyłam pojemniki do lodówki na 2 - 3 godziny.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Impresje słonecznikowe

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger