poniedziałek, 15 sierpnia 2016

Makaron czekoladowy ze szpinakiem, gorgonzolą i fetą

Dzisiejsze danie to czysta eksplozja smaku i aromatu.
Delikatny szpinak z czekoladowym makaronem i do tego dwa sery, idealne połączenie i godne spróbowania. 
Polecam każdemu wielbicielowi czekolady bo smakuje tutaj wybornie.
Makaron czekoladowy ze szpinakiem, gorgonzolą i fetą.


                Składniki:
  • 200 g makaronu wstęgi ozdobne z kakao
  • 500 g szpinaku
  • 100 g sera feta
  • 80 g sera gorgonzola 
  • 4 ząbki czosnku
  • oliwa do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka ziół włoskich liofilizowanych 
  • 2 - 3 łyżki posiekanych listków bazylii
  • 1/2 szklanki wody z gotowania makaronu

Makaron ugotowałam w osolonej wodzie al'dente, odcedziłam, pozostawiłam z gotowania 1/2 szklanki wody.
Szpinak umyłam, osuszyłam i posiekałam.
Na patelni rozgrzałam oliwę i włożyłam szpinak, posoliłam go i posypałam pieprzem.
Smażyłam aż puścił sok a potem cały odparował i wtedy dodałam posiekany czosnek oraz zioła liofilizowane a także wodę z makaronu, wymieszałam.
Włożyłam na patelnię makaron i wymieszałam.
Na talerzu wyłożyłam porcję makaronu ze szpinakiem i posypałam pokruszoną fetą i gorgonzolą oraz posiekaną bazylią.
Smacznego.
Przepis autorski..
"Podróże małe i duże"
Pachnące goździki

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger