wtorek, 27 października 2015

Sałatka z wędzonego węgorza, pomidorów i jaj

Wędzone ryby to bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3 i dlatego warto jej jadać, organizm ich potrzebuje teraz jeszcze bardziej.
Zapraszam na pyszną sałatkę z wędzonym węgorzem. 
Sałatka z wędzonego węgorza, pomidorków i jaj.

  
           Składniki:
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 1/2 wędzonego węgorza
  • 4 jaja
  • 3 - 4 liście sałaty lodowej
  • 1 cebulka dymka ze szczypiorem
           Dressing:
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka octu sherry
  • 1 łyżeczka oliwy

Pomidorki poprzekrawałam na połowę, dymkę wraz ze szczypiorem posiekałam.
Rybę obrałam i rozdrobniłam, jaja ugotowałam na twardo, ostudziłam i obrałam, pokroiłam na ćwiartki.
Sałatę lodową pokroiłam w paseczki. 
Ułożyłam wszystkie składniki na talerzu. 
Do słoiczka wlałam ocet, sos sojowy, oliwę a także musztardę, wymieszałam potrząsając aż zrobiła się aksamitna emulsja.
Polałam składniki sałatki na talerzu.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Uroki nadmorskich plaż

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger