poniedziałek, 21 września 2015

Pasta z czerwonej fasoli

Pysznych past nigdy dość, przynajmniej w naszej kuchni.
Świeży chlebek posmarowany taką pastą to pyszne i pożywne śniadanie.
Jeśli chcecie dobrze zacząć dzień to pasta z czerwonej fasoli pomoże w tym planie.
Zachęcam do wypróbowania.
Pasta z czerwonej fasoli. 

 
                Składniki:
  • 1 puszka - 240 g netto fasoli czerwonej 
  • 1/2 papryczki cayenne
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine 
  • 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
  • 2 ząbki czosnku
  • sól perska niebieska do smaku

Fasolę osączyłam i przełożyłam do kielicha blendera, dodałam oliwę, pieprz cayenne, ząbki czosnku i sól niebieską, zmiksowałam całość na gładką pastę.
Jeśli będzie za sucha wystarczy dodać więcej oliwy.
Przed podaniem posypałam pastę drobno posiekaną papryczką cayenne.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Nadmorskie ptaki

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger