poniedziałek, 31 sierpnia 2015

Sos ranczerski

Sos ranczerski lub farmerski to idealny dodatek do sałatek, frytek, pieczonych ziemniaków czy nawet pizzy czy pierożków na ostro.
Robi się go błyskawicznie i należy go zjeść w przeciągu doby aby się nie popsuł.
Zachęcam do zrobienia.
Sos ranczerski.
   
                 Składniki:
  • 1/4 szklanki maślanki
  • 2 łyżki majonezu - najlepiej domowej roboty
  • 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 
  • sól morska
  • pieprz
Czosnek drobniutko posiekałam, posiekałam również zioła.
Maślankę, majonez i jogurt wlałam do miski i wymieszałam, dodałam zioła i doprawiłam do smaku solą i pieprzem a także dodałam czosnek, wymieszałam.
Na koniec wcisnęłam sok z cytryny, wymieszałam.
Sos gotowy, najlepiej smakuje schłodzony. 
Smacznego.
Źródło tutaj [ klik ]
"Podróże małe i duże"
Plusk fal

4 komentarze

  1. Dużo ostatnio o tym sosie słyszałam i chyba w końcu go zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię takie szybko robiące się potrawy:)))Pozdrawiam serdecznie:))

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger