Rezultat jest niesamowity a smak cudowny choć widok trochę mniej.
Z takimi daniami już tak jest że smakują lepiej niż wyglądają.
Jarmuż z czosnkiem na masełku.
Składniki:
- 200 g jarmużu
 - 2 ząbki czosnku
 - 2 łyżki masła klarowanego
 - sól morska
 - pieprz świeżo mielony
 - 100 g sera ricotta
 - 1 łyżeczka pomidorów suszonych z czosnkiem i bazylią
 - 1 szalotka
 - 1 papryczka chili
 - kilka łyżek wody
 
Szalotkę posiekałam, tak samo jak i czosnek.
Posiekałam także papryczkę chili.
Na patelni rozgrzałam masło i podsmażyłam na nim szalotkę, czosnek i chili.
Potem dodałam na patelnię jarmuż i smażyłam chwilę, teraz dodałam kilka łyżek wody oraz sól, pieprz i przyprawy i dusiłam kilka minut pod przykryciem.
Na koniec wyłączyłam gaz i dodałam ser, lekko przemieszałam.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
| Uroki jesieni | 
2 komentarze
tak właśnie sobie szukałam czegoś podobnego do potrawki, jaką kiedyś z jarmużu robiła moja mama od Ciebie wezmę odrobinę inspiracji dla moich fantazji kulinarnych, pozdrawiam kp
OdpowiedzUsuńCieszę się że się zainspirowałaś, pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.