W naszym domu surówek i sałatek najróżniejszych zajadamy bez liku, ja je kocham pod każdą postacią.
Ta dzisiejsza jest bardzo smakowita i pasuje do mięsa jak również można ją zajadać jako samodzielne danie.
Polecam zróbcie i ciszcie się pysznym jedzeniem.
Surówka z czerwonej kapusty i jogurtu.
Składniki:
- 1/4 główki kapusty czerwonej
 - 3 marchewki
 - 1 kwaśne jabłko
 - kawałek białej części pora
 - 1 dymka ze szczypiorkiem
 - 1 łyżka oleju ryżowego
 - 1 łyżka octu sherry
 - szczypta soli morskiej
 - świeżo mielony pieprz
 - szczypta cukru
 - 1 łyżka jogurtu greckiego
 
Marchewkę po obraniu pokroiłam w cienkie plasterki.
W plasterki pokroiłam także pora.
Jabłko wraz ze skórką pokroiłam w cienkie słupki.
Dymkę razem ze szczypiorkiem posiekałam.
Z jogurtu, octu, oleju i przypraw zrobiłam sos którym polałam składniki surówki, wymieszałam.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
| Cuda natury | 
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.