środa, 25 marca 2015

Muszelki z pesto z rukoli i fetą.

Szybki i smakowity obiad czyli w prostocie siła.
Makaron ugotowałam w kilka minut, w tym czasie zrobiłam pesto i w 15 minut obiad gotowy. Polecam bo smakowity.
Muszelki z pesto z rukoli i fetą.


                  Składniki: ( 2 porcje )
  • 200 g makaronu Conchiglie Rigata - muszelki
  • 100 g rukoli
  • garść orzechów nerkowca
  • 2-3 łyżki oleju z awokado
  • sól morska
  • plaster pokruszonej fety 
Makaron ugotowałam w osolonej wodzie aldente, odcedziłam.
Rukolę umyłam i osuszyłam, włożyłam do blendera, zmiksowałam.
Do rukoli włożyłam orzechy oraz wlałam olej w awokado.
Zmiksowałam ponownie, dodałam sól.
Odcedzony makaron wymieszałam z pesto a na talerzu posypałam pokruszoną fetą.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Kokoryczka

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger