niedziela, 21 grudnia 2014

Masło krewetkowe

Kochani moi jak obieracie krewetki to nie wyrzucajcie pancerzyków bo......będzie pyszne masełko.
Znakomite do pierogów, kopytek i innych klusek albo do jajecznicy.
Popróbujcie i dajcie znać jak smakowało.


                        Składniki:
  • pancerzyki z 12 krewetek
  • 150 g masła
W garnuszku rozgrzałam masło i włożyłam do niego pancerze krewetek.
Gotowałam kilka minut aż aromat z pancerzy przeszedł do masła.
Przecedziłam masło przez sito i gotowe.
Smacznego.
Przepis własny.
Z cyklu "Podróże małe i duże"
Berberys

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger