wtorek, 15 lipca 2014

Lipcowa kapusta z selerem i ziołami

Lipcowa kapusta jest bardzo miękka, szybko się gotuje i także surówki z jej udziałem są pyszne.
Zachęcam do spróbowania mojej wersji kapusty na ciepło.
                   Składniki:
  • 1/2 główki kapusty białej
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 3 łyżki posiekanego oregano
  • 2 łyżki posiekanego zielonego czosnku
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1 łyżka czosnku niedźwiedziego
  • 1 łyżka skwarków wieprzowych
  • nieduża laska kiełbasy podwawelskiej
  • 1/2 szklanki bulionu wołowego
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka mielonego ostropestu
  • 1 łyżka ziela kocanki
  • 1 łyżeczka koperku suszonego
Kapustę pokroiłam w paski, selara naciowego w plasterki.
Zioła posiekałam.
Do garnka włożyłam posiekaną kapustę i seler, zalałam bulionem wołowym i gotowałam kilka minut aż kapusta zmiękła.
Wtedy do garnka włożyłam skwarki i wszystkie posiekane zioła oraz kiełbasę pokrojoną w kostkę.
Gotowałam jeszcze jakieś 10 minut.
Doprawiałam solą i pieprzem do smaku.
Smacznego.
Przepis własny. 

1 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger