poniedziałek, 18 marca 2013

Pasta z jaj i awokado

Taka pasta pysznie nadaje się do nadziania babeczek wytrawnych na świąteczny stół a także do kanapeczek lub po prostu na śniadanie.


               Składniki:
  • 1 dojrzałe awokado
  • 4 jaj ugotowane na twardo
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała cebulka
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
 Miąższ awokado oddzielić od skórki i rozgnieść widelcem.
Cebulkę drobno posiekać, tak samo czosnek.
Dodać do awokado.
Jaja obrać i również drobno posiekać. 
Wymieszać z awokado.
Dodać łyżeczkę soku z cytryny.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na koniec dodać majonez i jogurt i dokładnie wszystko wymieszać  .
Aby pasta nie ściemniała należy pestkę awokado włożyć do środka pasty.
 Smacznego.
Pomysł własny.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger