niedziela, 18 listopada 2012

Chrupiace kąski z pasztetu

Pasztet odświętny z żurawiną Premium - produkt Bacówka Towary Tradycyjne.
Zaskoczona smakiem - nie
Po kilku przetestowanych produktach Bacówki już nie jestem zaskoczona że wyrób  jest zdrowy i pyszny.
W tym wypadku również wiem co jem.
W skład pasztetu wchodzi bowiem: 55% mięsa wieprzowego, 10% wątroby wieprzowej, 10 % żurawiny, 5 % bułki weka, 5 % cebuli, 4 % przypraw naturalnych, 1 % jajko suszone.
Dla mnie taki skład jest ok, bez konserwantów i ulepszaczy.


Pasztet z żurawina jest zdobywcą nagród:
AGRO POLSKA i AGRO POLAND-EURO QUALITY 2012
 A tak piesze Bacówka o pasztecie:
Pasztet odświętny z żurawiną - Nasz wyśmienity pasztet jest propozycją dla poszukiwaczy nowych, wykwintnych smaków. 
Aromatyczne połączenie kawałków mięsa z żurawiną wzbogaci menu Twojego domu. 
Najlepiej prezentuje się w towarzystwie serów i czerwonego wina. 
Bez konserwantów i jakichkolwiek dodatków chemicznych czy ulepszaczy.
 A teraz czas na moją dość nietypową propozycję.
Czemu nietypową ? pierwszy raz smażyłam pasztet  i wiecie co? będę to robiła częściej bo wyszło znakomicie.
Chrupiąca skórka i miękki środek,pycha.

                   Chrupiące kąski z pasztetu
      Składniki:
  • pasztet z żurawiną
  • 1 jajo
  • 2 łyżki mleka
  • bułka tarta
Pasztet pokroić na plastry a potem na kawałki jakie Wam pasują - u mnie kwadraty.
Jajo roztrzepać z mlekiem i maczać w nim kawałki pasztetu a następnie panierować w bułce tartej. 
Smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.
Przekąska jest przepyszna.
 Podawać z pieczywem i warzywami.
Smacznego.
 

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger