środa, 22 sierpnia 2012

Grillujemy cz.3

Dzisiaj jeszcze  zostaniemy w sferze grillowania.
Już Was zamęczyłam? 
Lubicie rybę z grilla? no to dzisiaj bedzie.
                  Grillowany pstrąg z koperkiem, masłem i olejem.
Składniki:
  • 2 pstrągi ( tuszki )
  • pęczek koperku
  • 1 łyżeczka warzywka
  • olej 
  • masło
  • cytryna
Pstrąga umyć, obłożyć ze wszech stron koperkiem.
Folię aluminiową posmarować olejem, ułożyć na niej pstrąga i lekko posypać warzywkiem.
Do środka włożyć wiórki masła.
Zawinąć dobrze folię i grillować rybę ok. 10-20 minut.
Podawać z cytryną i grillowanymi ziemniaczkami.
Ryba jest uduszona w sosie własnym i wyśmienita.
Następnym daniem jest:

               Filet w kurczaka grillowany z cukinią i czosnkiem          oraz smażonymi kurkami.
Składniki:
  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
  • 1/2 cukinii
  • garść świeżych kurek
  • 1 nieduża cebulka
  • masło do smażenia kurek
  • przyprawa do grilla
Cukinię pokroić w plastry grubości ok.1 cm. i oprószyć przyprawą do grilla.
Filety pokroić : każdy na dwa  plastry i również posypać przyprawą.
Kurki obrać, umyć i pokroić na mniejsze kawałki.
Cebulę pokroić w ćwierć plasterki.
Na 1 łyżce masła zrumienić cebulkę i dodać do niej kurki.
Dusić 5 minut pod przykryciem aż kurki puszczą sok. 
Zdjąć przykrycie i smażyć jeszcze chwilę.
Kotlety grillować po kilka minut z obu stron razem z cukinią.
Na każdym kotlecie ułożyć porcję kurek.
Dodatkowo podałam pomidorki i grillowany czosnek.
Smacznego.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger