wtorek, 3 lipca 2012

Kaszanka z cebulką i papryką oraz testowanie

Ostatnio podjęłam współpracę z firmą Marsyl.
Dostałam cały kosz pysznych przypraw i bakalii, dodatków do ciast i powoli będę sobie testować a Wam moi mili opowiem o produktach firmy Marsyl.
O firmie:
Firma Marsyl to producent przypraw, bakalii i herbat. Posiada w swojej ofercie kilkadziesiąt rodzajów przypraw, mieszanek przyprawowych, ziół, bakalii, dodatków do ciast. W ich ofercie znajduje się  również  gama najpopularniejszych herbat, a także susze i produkty rolne.
Warto zajrzeć na ich stronę i zapoznać się z całą ofertą.
http://www.marsyl.pl/
A teraz moja kaszanka.
Jest aromatyczna przez dodatek tymianku Marsyl który idealnie nadaje się do tłustych potraw, mięs, pasztetów i kiełbas.

 Składniki:
  • 2 nieduże pętka kaszanki
  • 1 zielona papryka
  • 3 czerwone cebule
  • 2 dymki wraz ze szczypiorem
  • sól
  • pieprz
  • tymianek Marsyl

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na 1 łyżce oleju.
Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę, wrzucić do cebuli i chwile razem dusić.
Szczypiorek od dymki posiekać.
Następnie obrać kaszankę ze skórki i pokroić w plastry.
Włożyć na patelnię i przykryć pokrywką.
Zostawić na ogniu pod przykryciem ok. 8-10 minut aż kaszanka rozpróży się.
Doprawić kaszankę do smaku solą i pieprzem oraz tymiankiem.
Dodałam ok.1,5 łyżeczki tymianku.
Dodać szczypiorek.
Wymieszać i spożywać z pieczywem lub samodzielnie.
Smacznego.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger