sobota, 9 czerwca 2012

Surówka z białej kapusty z jabłkiem

Doskonała do mięs wszelakich a ja lubię zasiąść z michą takiej surówki i nic więcej.
Ostatnio podałam do mielonych z pieczarką.

 Składniki:
  • 1/2 główki kapusty białej
  • 2 marchewki
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • sól
  • pieprz
  • cukier

 Kapustę poszatkować i zasolić na 30 minut, po czym sok odcisnąć a kapustę przepłukać wodą i osączyć.
Dodać do kapusty startą na tarce marchew i jabłko.
Doprawic solą, pieprzem i cukrem.
Polać olejem i dokładnie wymieszać.
Odstawić surówkę na minimum 15 minut.


 Smacznego.


 

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger