sobota, 24 marca 2012

Sos z mango do ryb i mięs

Wczoraj miałam traumatyczny wieczór.
Postanowiłam sobie porobić małe porządki na blogu a tu co???
Z bloga zniknęło prawie wszystko oprócz postów.
Byłam wściekła i siedziałam pół nocy aby wszystko ponaprawiać.
Udało się nareszcie a teraz mogę Was przywitać.
Proponuję dzisiaj bardzo pyszny, lekko kwaskowy sos do ryb, owoców morza lub mięs.

Składniki;
  • 1 duże mango
  • 1 łyżka oliwy
  • 50 g solonych orzechów nerkowca Bakal
  • pieprz
Owoc mango obrać i pokroić w kostkę.
Zeszklić na patelni z rozgrzaną oliwą a następnie zmiksować.
Orzechy nerkowca posiekać.
Mus z mango doprawić pieprzem i posypać orzechami nerkowca.
Ja podałam do krewetek w czosnku ale o tym już za chwilę.
Smacznego.

2 komentarze

  1. Mnie się tutaj podobało i nadal podoba. Jak chcesz pokombinować to kombinuj, ale w młodym wieku nie chce dostać zawału-skąd ja będe brała przepisy?
    Fajny musik. Ciekawe czy dorsz z nim byłby jadalny :D

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger