niedziela, 9 października 2011

Szybkie tortille z nadzieniem

Przepis kuchni meksykańskiej.
Takie szybkie dania zawsze są przydatne jak czasu mało.
Polecam.       
Składniki:
  • 1 opakowanie tortilli pszennych
  • sos meksykański
  • starty żółty ser
  • puszka czerwonej fasolki
  • garść ugotowanej zielonej fasolki szparagowej
  • 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w paski
  • pomidor pokrojony w plastry
  • biała cebula w plastrach
  • 50 g chorizo - hiszpańska kiełbasa paprykowa
  • 50 g kindziuka w kiełbaskach
Przygotowanie dania:
  • Kindziuk i chorizo podsmażyć na suchej patelni.
  • Placki tortilli ugrzać aby były plastyczne, albo w mikrofali albo na patelni.
  • Smarować placki sosem meksykańskim a na nim układać wszystkie składniki: pomidora w plastrach, cebulę, kindziuk i chorizo, fasolę, paprykę, fasolkę szparagową.
  • Posypać całość serem.
  • Zwinąć i gotowe.
Smacznego.
Pomysł własny.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger