niedziela, 9 października 2011

Szybkie tortille

Przepis kuchni meksykańskiej.
       
                Składniki:
  • 1 opakowanie tortilli pszennych
  • sos meksykański
  • starty żółty ser
  • puszka czerwonej fasolki
  • garść ugotowanej zielonej fasolki szparagowej
  • 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w paski
  • pomidor pokrojony w plastry
  • biała cebula w plastrach
  • 50 g chorizo (hiszpańska kiełbasa paprykowa
  • 50 g kindziuka w kiełbaskach
  • sól 
  • pieprz
Kindziuk i chorizo podsmażyć na suchej patelni.
Placki tortilli ugrzać aby były plastyczne.
Smarować placki sosem meksykańskim a na nim układać wszystkie składniki.
Zwinąć i gotowe.
Smacznego.
Pomysł własny.

0 komentarze

Publikowanie komentarza

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger