wtorek, 20 września 2011

Schab z grilla

Takie proste danie a smakuje największym niejadkom.  
                  
                 Potrzeba:
  • 1 kg schabu bez kości
                 Na marynatę:
  • 5 łyżek oliwy
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • 1/2 szklanki wina czerwonego
  • bazylia suszona
  • oregano suszone
Schab pokroić na plastry ok. 1 cm .
Połączyć składniki marynaty i włożyć do niej plastry schabu.
Zostawić na co najmniej 2 godziny albo nawet na całą noc.

Schab piec na patelni grillowej albo na grillu jak kto woli z obu stron.
Ja podałam z sosem afrykańskim z sezamem i orzeszkami.
Do mięsa pasuje również sałatka  z włoskiej kapusty.
Smacznego.
Przepis własny.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger