wtorek, 20 września 2011

Patison a'la dorsz

Znowu warzywko sezonowe ale tak powinno być.
Jemy warzywa sezonowe a na pomidory z zielonym środkiem przyjdzie czas zimą.
Patisona robiłam już jak schab a teraz czas a'la dorsz.
Zapraszam serdecznie.


                 Składniki:
  • 1 średniej wielkości patison
  • przyprawa do ryb
  • jajo 
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • ser żółty do posypania

Patisona obrać ze skórki,wydrążyć pestki i pokroić na plastry.
Następnie obsypać go przyprawą do ryb(sporo).
Zostawić na 10 minut.
Następnie maczać w rozbełtanym jaju i panierować w bułce tartej.
Smażyć do miękkości z obu stron.
Posypać tartym żółtym serem.
Smacznego.

1 komentarze

  1. Cukinie czy kabaczek z robiony w ten sposób również smakuje rewelacyjnie. A swoją drogą już dawno nie jadłam patisonów a to jedne z moich ulubionych warzyw :)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger