niedziela, 14 sierpnia 2011

Pieczeń ze schabu

Jeśli ktoś lubi chude mięsa to ta pieczeń jest znakomita, soczysta i pachnąca.
                        Składniki:
  • 1-1,5 kg schabu bez kości
  • sól 
  • pieprz
  • pół szklanki czerwonego wina
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka pieprzu cayenne
Schab zamarynować w w/w składnikach najlepiej na noc.
Po zamarynowaniu schab włożyć do rękawa (często z niego korzystam) i piec ok. 1 godziny w temperaturze 200 stopni.
Rozciąć rękaw i jeszcze zapiekać ok. 15 minut aby skórka się zrumieniła.
Pozostawić na ok 15 minut aby mięso odpoczęło i kroić na plastry.
Podałam z brokułami i kalafiorem z tartą bułeczką polane sosem TZATZIKI
Smacznego.
Przepis własny.

2 komentarze

  1. wygląda apetycznie i nie jest pracochłonne ,mam przygotowane na jutro i dam znać jak wyszło Michalina

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na pewno będzie pysznie ale czekam z niecierpliwością czy smakował.

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger