niedziela, 14 sierpnia 2011

Kurczak po meksykańsku

Przepis kuchni meksykańskiej.
Jest to taka moja wariacja na temat kuchni meksykańskiej.
Składniki:
  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • 100 g ryżu
  • 100 g zielonej fasolki
  • mała puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • 1 papryka czerwona
  • sól morska
  • pieprz
  • curry w proszku
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • olej do smażenia
  • 1 papryczka chili
Przygotowanie dania:
  • Ryż ugotować w osolonej wodzie.
  • Fasolkę czerwoną i kukurydzę osączyć.
  • Fasolkę szparagową ugotować.
  • Paprykę pokroić w drobne paski.
  • Pierś kurczaka pokroić w kostkę oprószyć solą, pieprzem i curry i usmażyć na oleju na złoty kolor.
  • Podlać szklanką bulionu warzywnego.
  • Włożyć wszystkie składniki włącznie z ryżem i dusić razem ok 10 minut.
  • Doprawić chili.
  • Podawać z bagietką.
Smacznego.
Pomysł własny.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger