poniedziałek, 6 maja 2019

Jaglany budyń z awokado i marakują

To był przepyszny deser, smakował wyśmienicie i pożywił umęczone pracą ciało.
Lubię takie danie które szybko i na długo zaspokoją głód.
Polecam gorąco do zrobienia.
Budyń z kaszy jaglanej z marakują.


Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 bardzo dojrzałe awokado
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 2 owoce marakui
  • 1 - 2 łyżki miodu


Przygotowanie budyniu:

  • Do kielich blendera włożyłam ugotowaną kaszę jaglaną, dodałam jogurt, miód oraz wydrążony miąższ z awokado.
  • Zmiksowałam wszystko na gładki budyń na wysokich obrotach.
  • Przełożyłam do słoiczków, polałam pestkami i miąższem z marakui.

Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Kwiatkówek k Tumu - Skansen

4 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger