poniedziałek, 10 kwietnia 2017

Pasta z ryby maślanej, oliwek i pomidora

Tym razem smarowidło do chleba albo przekąskę zrobiłam z wędzonej ryby maślanej.
Ryba jest bardzo delikatna w smaku i pyszna, jeśli jeszcze nie próbowaliście to zachęcam.
Mały kawałek ryby a ile przyjemności dla podniebienia.
Polecam gorąco.
Pasta z ryby maślanej, oliwek i pomidora.


             Składniki:
  • 300 g wędzonej ryby maślanej
  • 8 suszonych pomidorów z zalewy
  • 20 g zielonych oliwek nadziewanych cytryną lub ulubionych
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1/2 pęczka natki pietruszki

Do misy malaksera włożyłam oczyszczoną z ości i skóry rybę, dodałam pokrojone pomidory, oliwki, natkę i zmiksowałam na pastę.
Można składniki drobniutko posiekać.
Na koniec dodałam musztardę i wymieszałam.
Podałam na krakersach, polecam.

Smacznego.
Przepis autorski.
                                "Podróże małe i duże"
W hiszpańskim markecie

1 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger